25% OFF ALL WHEAT OUTERWEAR - ONLY VALID UNTIL 28/10

€ 0,00
0

You have no items in your shopping cart.

Search

Overall pakken

Wat betekent waterkolomdruk bij het kopen van een overall pak?

Waterkolomdruk is een term voor hoe waterdicht een materiaal is. Hoe hoger het getal dat wordt aangegeven bij de waterkolomdruk, des te waterdichter het overall pak is.
De waterkolomdruk wordt bepaald door de stof over een met water gevulde buis te strekken. De hoogte van de buis (ook wel de waterkolom genoemd) bepaalt de waterkolomdruk. Dit betekent dat textiel met een waterkolomdruk van 5.000 mm het water moet tegenhouden in een buis met 5.000 mm druk. Informatie over de waterkolomdruk van een overall pak vind je altijd in de productinformatie in de webshop.

 

Kennis van waterdichtheid en overall pakken

Minder dan 2.000 mm - niet waterdicht, maar kan waterbestendig zijn.
Meer dan 3.000 mm - voor kleine regenbuien en korte blokjes om in regenachtig weer.
Meer dan 5.000 mm - als het een paar uur regent of als er in korte tijd veel regen valt.
Meer dan 8.000 mm - om lang zware regen tegen te houden.
Meer dan 10.000 mm - om lang zware regen en dooi tegen te houden.
Meer dan 15.000 mm - geschikt voor op het noordelijk halfrond. Dit is niet nodig in normale weersomstandigheden.

 

Wat betekent ademend vermogen bij het kopen van een overall pak?

Ademend vermogen is een uitdrukking van hoeveel lichaamswarmte het materiaal doorlaat. Hoe hoger het cijfer - des te meer ademend is de kleding. Het is belangrijk dat het overall pak ademend is, terwijl het zowel sneeuw als regen weg kan houden van het lichaam. Als kinderen rennen en spelen, neemt de lichaamswarmte toe en ontstaat er zweet. De warmte die vrijkomt, moet het pak weer kunnen verlaten zodat het binnenin het pak niet nat wordt.
Ademend vermogen is een uitdrukking van de snelheid waarmee waterdamp in 24 uur per vierkante meter stof binnendringt. Waterdamp wordt gemeten in gram, dus de indicaties zijn g/m2. Hoe hoger het cijfer - des te meer ademend de kleding is.

 

Kennis van ademend vermogen en overall pakken

Meer dan 2.000 g/m2 - voor normaal spel - waarbij het kind het niet warm krijgt.
Meer dan 5.000 g/m2 - voor actiever spel - waarbij het kind het warm krijgt.
Meer dan 8.000 g/m2 - aanbevolen voor nog actiever spel - gedurende vele uren.

House of Kids raadt dit overall pak aan voor je kind
De meeste overall pakken voldoen tegenwoordig aan de eisen voor een goed overall pak voor ons klimaat. Onze aanbeveling voor een overall pak, is een waterkolomdruk van 10.000 mm en een ademend vermogen van 10.000 g/m2. Iets minder hoog is echter prima en we raden vooral aan dat het ademend vermogen hoger is dan 5.000 g/m2.

 

Wanneer kan een kind zelf een overall pak aantrekken?

Als je kind groot genoeg is om een winterjas uit en aan te trekken, zal hij/zij op een gegeven moment de volgende uitdaging aangaan: het overall pak uit- en aandoen. Je kunt je kind op weg helpen door te controleren of ritsen, klittenbandsluitingen en drukknopen gemakkelijk te openen en sluiten zijn. Je kunt spelenderwijs een kleine rondleiding geven over het gebruik van de verschillende functies - oefening baart kunst. Het verschilt hoe oud een kind is als ze het overall pak (flyverdragt) zelf kan aan- en uittrekken. Sommige kinderen vinden het op 3-jarige leeftijd al gemakkelijk, terwijl anderen het veel leuker vinden om dan te spelen en babbelen. De motorische ontwikkeling is ook heel verschillend van kind tot kind. Eén ding is zeker: ze zullen het waarschijnlijk op een gegeven moment moeten leren.

 

Kies voor een overall pak met afneembare capuchon...

Om veiligheidsredenen moet de capuchon eraf kunnen worden gehaald. Dit om ernstige ongelukken te voorkomen als de capuchon vast komt te zitten in een tak of speeltoestel. Extra functionaliteit krijg je als de capuchon kan worden aangepast aan de hoofdmaat van het individuele kind. Daarnaast is het een voordeel als de capuchon van het overall pak een elastische rand aan de bovenzijde heeft. De meeste capuchons kunnen onder de kin worden vastgeknoopt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat wind en kou niet zo gemakkelijk bij de nek naar binnen kunnen. Als je kind vindt dat de capuchon het uitzicht belemmert, kan het een oplossing zijn om deze te verwijderen en te vervangen door een nauwsluitende bivakmuts.

 

Rits, knopen of klittenband op het overall pak?

Soms is er een rits, de andere keer twee ritsen. Voor jonge kinderen zijn twee ritsen een geweldig idee. Dit komt doordat het pak verder open kan en extra ruimte biedt om het aan te trekken. Wanneer het kind zelf kleding kan aantrekken, raden we een overall pak met één ritssluiting aan. Let op! Voor jonge kinderen is het gemakkelijker om de rits te gebruiken als er iets aan vastzit om vast te houden. Daarom is een grote rits of een pullover met halve rits de moeite waard om naar te zoeken.

 

Windvangers in de mouwen van het overall pak

De windvanger is het geribde gedeelte van de armopening. De windvanger sluit - zonder te veel spanning - rond de pols en voorkomt dat wind, regen en sneeuw de mouwen binnendringen. Als het echt koud is, kun je de windvanger onder de wanten trekken zodat er geen lucht naar binnen kan. Als er ook klittenband op de mouw zit, kun je deze aanvullend sluiten.

 

Voetriempjes op het overall pak

De voetriem wordt onder de zool van de laarzen bevestigd. Denk eraan om de voetriemen zo af te stellen dat ze goed passen. De voetriem moet goed zitten - niet te los of te strak. Voetriempjes zijn beschikbaar in elastiek en rubber. De voordelen van elastiek is dat er veel gaatjes in het elastiek zitten, waardoor het makkelijk te verstellen is, zodat je kindje de band onder de voetzool niet voelt. Aan de andere kant kan het elastiek slap worden en sneller slijten dan rubber. De rubberen riempjes zijn duurzamer, maar hebben niet zoveel verstelmogelijkheden als het elastiek. De rubberen riempjes kunnen in sommige gevallen onder de voet worden gevoeld. Dit kan voor sommige kinderen vervelend zijn, terwijl anderen het helemaal niet merken.

 

Getapete naden op het overall pak

Getapete naden betekent dat er op het overall pak over alle naden een waterdichte tape aangebracht is. De waterdichte tape voorkomt dat regen, sneeuw en natte sneeuw door de naden van het overall pak dringen. De waterdichte tape zit aan de binnenkant van het overall pak.

 

Elastiek in de taille van het overall pak

Als het overall pak van je kind de neiging heeft "naar beneden te zakken", kan het een goed idee zijn om een overall pak te kiezen met elastiek in de taille. Meestal zit het elastiek in de taille in een ‘tunnel’ binnenin het pak. Vervolgens kun je het elastiek aan elke kant aantrekken.

 

Reflectoren op overall pakken

Een overall pak hoort reflectoren aan de voor- en achterkant te hebben. Een goedgekeurde reflector is in het donker te zien op 140 meter afstand. Wil je voor heel veilige kiezen, dan kun je extra reflectoren op het overall pak plaatsen. Je kunt verschillende soorten reflectoren kiezen. Sommige reflectoren kunnen vastgeplakt en verwisseld worden wanneer dat nodig is. Anderen kunnen om de arm of het been worden 'geklikt'.

 

Extra slijtvastheid op de billen en knieën van het overall pak

De speeltijd in een overall pak loopt snel op tot vele uren, dus het moet bestand zijn tegen de extra slijtage die kan optreden op de knieën, billen, schouders en ellebogen. Let daarom op versterkingen op de knieën, ellebogen en billen. Sommige overall pakken zijn al gemaakt van een goed slijtvast materiaal waardoor er geen extra lagen nodig zijn.

 

Het overall pak moet warm zijn

Het is de combinatie van materialen die het overall pak vormt; buitenstof, membraan, voering en binnenstof. De buitenste laag is meestal gemaakt van polyester of nylon. De volgende laag is een waterdicht membraan dat vaak ademend vermogen heeft. De middelste laag is gevoerd. De meeste fabrikanten gebruiken 3M Thinsulate of polyester voor de voering. Overall pakken met teddy voering of fleece voering in de capuchon en het bovenste deel van het overall pak zorgen voor extra warmte en draagcomfort.

 

3M Thinsulate en polyester voering in het overall pak

3M Thinsulate is gemaakt van dunne microvezels die de luchtmoleculen opvangen die zich tussen het lichaam en het weer buiten bevinden. Hoe meer lucht het materiaal vasthoudt, des te beter het materiaal het lichaam verwarmt. 3M Thinsulate is een zeer ademend en vocht afstotend materiaal.

Polyester is een gladde en fijne synthetische vezel die als isolator fungeert en bijna geen water opneemt. Polyester is extreem duurzaam en heeft een goede elasticiteit. Het is ook een populair materiaal omdat het zijn vorm behoudt, niet krimpt en een ultrakorte droogtijd heeft.

 

Extra zakken zijn goed voor de skivakanties

Als het overall pak ook voor de skivakantie gebruikt gaat worden, is het een goed idee om een model te kiezen met zakken op de mouwen of op de borst voor de skiliftpas.

 

Het beste overall pak (flyverdragt)

Bij House of Kids nemen we alleen genoegen met de beste overall pakken. We zijn selectief en profiteren van jarenlange ervaring om je kind het allerbeste overall pak te kunnen bieden. Beste in de test. Veel van onze overall pakken zijn uitgeroepen tot beste in de tests. Sommige overall pakken zijn de beste in zowel de test als prijs - waarbij dus ook rekening is gehouden met de verhouding tussen de prijs en kwaliteit.

 

Hoe vind ik het beste overall pak voor mijn kind?

Het beste overall pak voor smalle of slanke/dunne kinderen. Het beste overall pak voor stevigere of gespierde kinderen. Het beste overall pak voor korte of lange kinderen. Er is geen strakke richtlijn om aan te houden. Als je twijfelt over welk overall pak je moet kiezen, raden we je aan contact op te nemen met onze klantenservice, die je kan helpen een goede keuze te maken waar je heel blij mee zult zijn. Als je een beetje twijfelt of het de ene of de andere maat moet zijn, dan ben je van harte welkom om ze allebei te bestellen en thuis te passen. Het kan fijn zijn om het overall pak thuis te proberen - zodat je kunt zien hoe je kind erin beweegt en kunt beoordelen of het goed past.

 

Hoe weet ik of mijn kind het overall pak past?

Het is gemakkelijk om erachter te komen of het overall pak past. Als het kind het overall pak draagt, moet je over elke schouder een flinke handvol los overall pak kunnen pakken. Als het kind in het overall pak gaat zitten, mag het niet strak over de schouders zitten. Je kind moet ook in staat zijn om naar voren te leunen zonder te veel moeite te hoeven doen. Houd er ook rekening mee dat het overall pak niet te groot mag zijn. Je kind moet vrij kunnen rennen en spelen. Hier is het een voordeel dat het elastiek in de taille kan worden aangesnoerd.

 

Overall pak met gratis verzending 

Bij House of Kids ontvang je gratis verzending bij aankopen vanaf €75. Dit geldt voor verzendingen binnen Nederland. Veel ouders geven de voorkeur aan gratis verzending bij het kopen van kinderkleding, daarom hebben ook wij ervoor gekozen dat dit deel uitmaakt van het shoppen bij House of Kids.

 

Overall pakken in de aanbieding

Bij speciale gelegenheden geven we ook graag een kortingscode weg. Dat kan zijn als we jarig zijn of als we uitverkoop houden voor onze My House leden. Als je lid bent van My House, kun je dus profiteren van zowel de (voor)uitverkoop alsook aanbiedingen of een kortingscode.
In januari zijn er overall pakken in de sale te koop van MarMar, Wheat, Hummel, Molo en andere populaire merken.

 

Beste webshop met een grote collectie overall pakken

We hopen dat je het gewenste overall pak voor je kind vindt. Bij House of Kids is het onze belangrijkste missie dat jij ervaart dat wij de beste plek zijn om online kinderkleding te kopen. We nemen daarom graag extra stappen om jou de allerbeste online winkelervaring te bieden. Wanneer je contact opneemt met onze klantenservice, kun je deskundige hulp verwachten gebaseerd op ervaring met kinderen. En naast hoge professionaliteit, vriendelijkheid en gastvrijheid verwachten. House of Kids heeft drie keer de (Børn i Byen) Children in the City award gewonnen voor de beste kinderkleding webshop van Denemarken. Wij zullen altijd ons best doen om dat blijvend waar te maken.

Als je vragen hebt over een product, of als je niet kunt vinden wat je zoekt - schrijf of bel dan vooral naar onze klantenservice, wij helpen je graag verder.

 
168 producten gevonden
 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 99,95
  1 jaar 1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 99,95
  1 jaar 1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 99,95
  1 jaar 1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  25%
  Sneeuw overall Evig

  Wheat

  Sneeuw overall Evig

  € 89,96

  € 119,95

  2 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  25%
  Sneeuw overall Ludo

  Wheat

  Sneeuw overall Ludo

  € 99,71

  € 132,95

  4 jaar 5 jaar 6 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 112,95
  1 jaar 1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  25%
  Sneeuw overall Ludo

  Wheat

  Sneeuw overall Ludo

  € 99,71

  € 132,95

  4 jaar 5 jaar 6 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 119,95
  4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 119,95
  4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 99,95
  1 jaar 1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 99,95
  1 jaar 1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 99,95
  1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  25%
  Sneeuw overall Evig

  Wheat

  Sneeuw overall Evig

  € 89,96

  € 119,95

  3 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  25%
  Sneeuw overall Evig

  Wheat

  Sneeuw overall Evig

  € 89,96

  € 119,95

  3 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  25%
  Sneeuw overall Ludo

  Wheat

  Sneeuw overall Ludo

  € 99,71

  € 132,95

  4 jaar 5 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 112,95
  1 jaar 1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 112,95
  1 jaar 1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  En Fant

  Sneeuw overall
  € 119,95
  2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  En Fant

  Sneeuw overall
  € 132,95
  1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  En Fant

  Sneeuw overall
  € 119,95
  2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  En Fant

  Sneeuw overall
  € 132,95
  4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  En Fant

  Sneeuw overall
  € 132,95
  4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  En Fant

  Sneeuw overall
  € 119,95
  1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  En Fant

  Sneeuw overall
  € 119,95
  1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  En Fant

  Sneeuw overall
  € 119,95
  1 5 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  En Fant

  Sneeuw overall
  € 132,95
  4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall Nelly

  Liewood

  Sneeuw overall Nelly
  € 159,95
  2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall Nelly

  Liewood

  Sneeuw overall Nelly
  € 159,95
  2 jaar 3 jaar 4 jaar 6 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall Nelly

  Liewood

  Sneeuw overall Nelly
  € 159,95
  2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall Nelly

  Liewood

  Sneeuw overall Nelly
  € 159,95
  3 jaar 4 jaar 5 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 106,95
  4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 106,95
  4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 106,95
  4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 106,95
  4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 106,95
  4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 106,95
  5 jaar 6 jaar 7 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 92,95
  4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall

  Mikk-line

  Sneeuw overall
  € 92,95
  4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall NMFSNOW10

  Name it

  Sneeuw overall NMFSNOW10
  € 79,95
  1 jaar 2 jaar 3 jaar 5 jaar

  Kies maat

 • Tilføj til favoritter
  Sneeuw overall NMFLASNOW10

  Lil' Atelier

  Sneeuw overall NMFLASNOW10
  € 92,95
  2 jaar

  Kies maat

168 producten gevonden

Wat betekent waterkolomdruk bij het kopen van een overall pak?

Waterkolomdruk is een term voor hoe waterdicht een materiaal is. Hoe hoger het getal dat wordt aangegeven bij de waterkolomdruk, des te waterdichter het overall pak is.
De waterkolomdruk wordt bepaald door de stof over een met water gevulde buis te strekken. De hoogte van de buis (ook wel de waterkolom genoemd) bepaalt de waterkolomdruk. Dit betekent dat textiel met een waterkolomdruk van 5.000 mm het water moet tegenhouden in een buis met 5.000 mm druk. Informatie over de waterkolomdruk van een overall pak vind je altijd in de productinformatie in de webshop.

 

Kennis van waterdichtheid en overall pakken

Minder dan 2.000 mm - niet waterdicht, maar kan waterbestendig zijn.
Meer dan 3.000 mm - voor kleine regenbuien en korte blokjes om in regenachtig weer.
Meer dan 5.000 mm - als het een paar uur regent of als er in korte tijd veel regen valt.
Meer dan 8.000 mm - om lang zware regen tegen te houden.
Meer dan 10.000 mm - om lang zware regen en dooi tegen te houden.
Meer dan 15.000 mm - geschikt voor op het noordelijk halfrond. Dit is niet nodig in normale weersomstandigheden.

 

Wat betekent ademend vermogen bij het kopen van een overall pak?

Ademend vermogen is een uitdrukking van hoeveel lichaamswarmte het materiaal doorlaat. Hoe hoger het cijfer - des te meer ademend is de kleding. Het is belangrijk dat het overall pak ademend is, terwijl het zowel sneeuw als regen weg kan houden van het lichaam. Als kinderen rennen en spelen, neemt de lichaamswarmte toe en ontstaat er zweet. De warmte die vrijkomt, moet het pak weer kunnen verlaten zodat het binnenin het pak niet nat wordt.
Ademend vermogen is een uitdrukking van de snelheid waarmee waterdamp in 24 uur per vierkante meter stof binnendringt. Waterdamp wordt gemeten in gram, dus de indicaties zijn g/m2. Hoe hoger het cijfer - des te meer ademend de kleding is.

 

Kennis van ademend vermogen en overall pakken

Meer dan 2.000 g/m2 - voor normaal spel - waarbij het kind het niet warm krijgt.
Meer dan 5.000 g/m2 - voor actiever spel - waarbij het kind het warm krijgt.
Meer dan 8.000 g/m2 - aanbevolen voor nog actiever spel - gedurende vele uren.

House of Kids raadt dit overall pak aan voor je kind
De meeste overall pakken voldoen tegenwoordig aan de eisen voor een goed overall pak voor ons klimaat. Onze aanbeveling voor een overall pak, is een waterkolomdruk van 10.000 mm en een ademend vermogen van 10.000 g/m2. Iets minder hoog is echter prima en we raden vooral aan dat het ademend vermogen hoger is dan 5.000 g/m2.

 

Wanneer kan een kind zelf een overall pak aantrekken?

Als je kind groot genoeg is om een winterjas uit en aan te trekken, zal hij/zij op een gegeven moment de volgende uitdaging aangaan: het overall pak uit- en aandoen. Je kunt je kind op weg helpen door te controleren of ritsen, klittenbandsluitingen en drukknopen gemakkelijk te openen en sluiten zijn. Je kunt spelenderwijs een kleine rondleiding geven over het gebruik van de verschillende functies - oefening baart kunst. Het verschilt hoe oud een kind is als ze het overall pak (flyverdragt) zelf kan aan- en uittrekken. Sommige kinderen vinden het op 3-jarige leeftijd al gemakkelijk, terwijl anderen het veel leuker vinden om dan te spelen en babbelen. De motorische ontwikkeling is ook heel verschillend van kind tot kind. Eén ding is zeker: ze zullen het waarschijnlijk op een gegeven moment moeten leren.

 

Kies voor een overall pak met afneembare capuchon...

Om veiligheidsredenen moet de capuchon eraf kunnen worden gehaald. Dit om ernstige ongelukken te voorkomen als de capuchon vast komt te zitten in een tak of speeltoestel. Extra functionaliteit krijg je als de capuchon kan worden aangepast aan de hoofdmaat van het individuele kind. Daarnaast is het een voordeel als de capuchon van het overall pak een elastische rand aan de bovenzijde heeft. De meeste capuchons kunnen onder de kin worden vastgeknoopt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat wind en kou niet zo gemakkelijk bij de nek naar binnen kunnen. Als je kind vindt dat de capuchon het uitzicht belemmert, kan het een oplossing zijn om deze te verwijderen en te vervangen door een nauwsluitende bivakmuts.

 

Rits, knopen of klittenband op het overall pak?

Soms is er een rits, de andere keer twee ritsen. Voor jonge kinderen zijn twee ritsen een geweldig idee. Dit komt doordat het pak verder open kan en extra ruimte biedt om het aan te trekken. Wanneer het kind zelf kleding kan aantrekken, raden we een overall pak met één ritssluiting aan. Let op! Voor jonge kinderen is het gemakkelijker om de rits te gebruiken als er iets aan vastzit om vast te houden. Daarom is een grote rits of een pullover met halve rits de moeite waard om naar te zoeken.

 

Windvangers in de mouwen van het overall pak

De windvanger is het geribde gedeelte van de armopening. De windvanger sluit - zonder te veel spanning - rond de pols en voorkomt dat wind, regen en sneeuw de mouwen binnendringen. Als het echt koud is, kun je de windvanger onder de wanten trekken zodat er geen lucht naar binnen kan. Als er ook klittenband op de mouw zit, kun je deze aanvullend sluiten.

 

Voetriempjes op het overall pak

De voetriem wordt onder de zool van de laarzen bevestigd. Denk eraan om de voetriemen zo af te stellen dat ze goed passen. De voetriem moet goed zitten - niet te los of te strak. Voetriempjes zijn beschikbaar in elastiek en rubber. De voordelen van elastiek is dat er veel gaatjes in het elastiek zitten, waardoor het makkelijk te verstellen is, zodat je kindje de band onder de voetzool niet voelt. Aan de andere kant kan het elastiek slap worden en sneller slijten dan rubber. De rubberen riempjes zijn duurzamer, maar hebben niet zoveel verstelmogelijkheden als het elastiek. De rubberen riempjes kunnen in sommige gevallen onder de voet worden gevoeld. Dit kan voor sommige kinderen vervelend zijn, terwijl anderen het helemaal niet merken.

 

Getapete naden op het overall pak

Getapete naden betekent dat er op het overall pak over alle naden een waterdichte tape aangebracht is. De waterdichte tape voorkomt dat regen, sneeuw en natte sneeuw door de naden van het overall pak dringen. De waterdichte tape zit aan de binnenkant van het overall pak.

 

Elastiek in de taille van het overall pak

Als het overall pak van je kind de neiging heeft "naar beneden te zakken", kan het een goed idee zijn om een overall pak te kiezen met elastiek in de taille. Meestal zit het elastiek in de taille in een ‘tunnel’ binnenin het pak. Vervolgens kun je het elastiek aan elke kant aantrekken.

 

Reflectoren op overall pakken

Een overall pak hoort reflectoren aan de voor- en achterkant te hebben. Een goedgekeurde reflector is in het donker te zien op 140 meter afstand. Wil je voor heel veilige kiezen, dan kun je extra reflectoren op het overall pak plaatsen. Je kunt verschillende soorten reflectoren kiezen. Sommige reflectoren kunnen vastgeplakt en verwisseld worden wanneer dat nodig is. Anderen kunnen om de arm of het been worden 'geklikt'.

 

Extra slijtvastheid op de billen en knieën van het overall pak

De speeltijd in een overall pak loopt snel op tot vele uren, dus het moet bestand zijn tegen de extra slijtage die kan optreden op de knieën, billen, schouders en ellebogen. Let daarom op versterkingen op de knieën, ellebogen en billen. Sommige overall pakken zijn al gemaakt van een goed slijtvast materiaal waardoor er geen extra lagen nodig zijn.

 

Het overall pak moet warm zijn

Het is de combinatie van materialen die het overall pak vormt; buitenstof, membraan, voering en binnenstof. De buitenste laag is meestal gemaakt van polyester of nylon. De volgende laag is een waterdicht membraan dat vaak ademend vermogen heeft. De middelste laag is gevoerd. De meeste fabrikanten gebruiken 3M Thinsulate of polyester voor de voering. Overall pakken met teddy voering of fleece voering in de capuchon en het bovenste deel van het overall pak zorgen voor extra warmte en draagcomfort.

 

3M Thinsulate en polyester voering in het overall pak

3M Thinsulate is gemaakt van dunne microvezels die de luchtmoleculen opvangen die zich tussen het lichaam en het weer buiten bevinden. Hoe meer lucht het materiaal vasthoudt, des te beter het materiaal het lichaam verwarmt. 3M Thinsulate is een zeer ademend en vocht afstotend materiaal.

Polyester is een gladde en fijne synthetische vezel die als isolator fungeert en bijna geen water opneemt. Polyester is extreem duurzaam en heeft een goede elasticiteit. Het is ook een populair materiaal omdat het zijn vorm behoudt, niet krimpt en een ultrakorte droogtijd heeft.

 

Extra zakken zijn goed voor de skivakanties

Als het overall pak ook voor de skivakantie gebruikt gaat worden, is het een goed idee om een model te kiezen met zakken op de mouwen of op de borst voor de skiliftpas.

 

Het beste overall pak (flyverdragt)

Bij House of Kids nemen we alleen genoegen met de beste overall pakken. We zijn selectief en profiteren van jarenlange ervaring om je kind het allerbeste overall pak te kunnen bieden. Beste in de test. Veel van onze overall pakken zijn uitgeroepen tot beste in de tests. Sommige overall pakken zijn de beste in zowel de test als prijs - waarbij dus ook rekening is gehouden met de verhouding tussen de prijs en kwaliteit.

 

Hoe vind ik het beste overall pak voor mijn kind?

Het beste overall pak voor smalle of slanke/dunne kinderen. Het beste overall pak voor stevigere of gespierde kinderen. Het beste overall pak voor korte of lange kinderen. Er is geen strakke richtlijn om aan te houden. Als je twijfelt over welk overall pak je moet kiezen, raden we je aan contact op te nemen met onze klantenservice, die je kan helpen een goede keuze te maken waar je heel blij mee zult zijn. Als je een beetje twijfelt of het de ene of de andere maat moet zijn, dan ben je van harte welkom om ze allebei te bestellen en thuis te passen. Het kan fijn zijn om het overall pak thuis te proberen - zodat je kunt zien hoe je kind erin beweegt en kunt beoordelen of het goed past.

 

Hoe weet ik of mijn kind het overall pak past?

Het is gemakkelijk om erachter te komen of het overall pak past. Als het kind het overall pak draagt, moet je over elke schouder een flinke handvol los overall pak kunnen pakken. Als het kind in het overall pak gaat zitten, mag het niet strak over de schouders zitten. Je kind moet ook in staat zijn om naar voren te leunen zonder te veel moeite te hoeven doen. Houd er ook rekening mee dat het overall pak niet te groot mag zijn. Je kind moet vrij kunnen rennen en spelen. Hier is het een voordeel dat het elastiek in de taille kan worden aangesnoerd.

 

Overall pak met gratis verzending 

Bij House of Kids ontvang je gratis verzending bij aankopen vanaf €75. Dit geldt voor verzendingen binnen Nederland. Veel ouders geven de voorkeur aan gratis verzending bij het kopen van kinderkleding, daarom hebben ook wij ervoor gekozen dat dit deel uitmaakt van het shoppen bij House of Kids.

 

Overall pakken in de aanbieding

Bij speciale gelegenheden geven we ook graag een kortingscode weg. Dat kan zijn als we jarig zijn of als we uitverkoop houden voor onze My House leden. Als je lid bent van My House, kun je dus profiteren van zowel de (voor)uitverkoop alsook aanbiedingen of een kortingscode.
In januari zijn er overall pakken in de sale te koop van MarMar, Wheat, Hummel, Molo en andere populaire merken.

 

Beste webshop met een grote collectie overall pakken

We hopen dat je het gewenste overall pak voor je kind vindt. Bij House of Kids is het onze belangrijkste missie dat jij ervaart dat wij de beste plek zijn om online kinderkleding te kopen. We nemen daarom graag extra stappen om jou de allerbeste online winkelervaring te bieden. Wanneer je contact opneemt met onze klantenservice, kun je deskundige hulp verwachten gebaseerd op ervaring met kinderen. En naast hoge professionaliteit, vriendelijkheid en gastvrijheid verwachten. House of Kids heeft drie keer de (Børn i Byen) Children in the City award gewonnen voor de beste kinderkleding webshop van Denemarken. Wij zullen altijd ons best doen om dat blijvend waar te maken.

Als je vragen hebt over een product, of als je niet kunt vinden wat je zoekt - schrijf of bel dan vooral naar onze klantenservice, wij helpen je graag verder.

 
ONLANGS BEKEKEN
FAVORIETEN

Bekijk alles (

)

Gratis verzending naar NL voor orders vanaf €75
 

Neem contact met ons op

Wij beantwoorden e-mails
Binnen 24 uur
op werkdagen.
 

Neem telefonisch contact met ons op

Wij helpen je graag
(45) 87 800 406
 

Openingstijden

 • Maandag - Vrijdag: 08:00-16:00 uur